Pár napja Borcsa építőkockák mutogatásával gyakorolta Barnival a színeket. Mutogatta neki, Barnus meg rávágta, hogy sárga, lila, zöld, kék, piros...És ha párszor eltalálta, így kiáltott: "Nagy tapsot Barninak!" :)
Aztán vacsora közben pár napja Borika megkérdezte, hogy "Mi az élőlény?" Hát...egy pillanatra Petivel megtorpantunk, hogy mi is volna a helyes meghatározás egy 4 éven aluli lány számára. Én azzal jöttem, hogy "ami mozog" (mondjuk ez a fák esetében pl. kicsit furi, láthatóan legalábbis inkább csak a szél mozgatja), Peti azzal, hogy "ami lélegzik" (ettől sem voltunk oda 100%-ig), mire Bori bedobta, hogy: "Ami táplálkozik!" :) Nos, azt hiszem, szülők-gyerek 1-0...
Egyébként volna még itt nálam egy fotó, ami eléggé bizonyítja, hogy penge a kiscsaj...
Bori még nincs 4 éves és ír!!! Ez őrület!! |
Partilány! |
Kicsit vagány vagyok? :) |
Mindegyik tandembicikli, csak nézőpont kérdése |
No, így a végén még gyorsan összekapom magam és leírom az elmúlt pár napban alkotott finomságokat:
- Fűszeres babpüré: Nos, ennek alapját valójában egy komolyabb tétel babfőzelék-szerűség képezte, ami nem volt hajlandó tegnapelőtt megfőni teljesen. Végül egy magazinban látott recept alapján leturmixoltam, tettem hozzá egy kis fokhagymát, petrezselymet, citromlevet és -héjat, sót, borsot és római köményt. Irtó fini lett! Akár köretnek, de pirítósra feltétnek is kitűnően megállja a helyét!
- Currys póréhagyma - Ezt is leginkább köretnek mondanám, habár vegetáriánusokat egy adag rizzsel szerintem főételként is el tudják képzelni. A nagy zöldséges szakácskönyvemből való (tudjátok, a River Cottage-könyv), nagynéném szokta készíteni és ahogy beszéltünk róla, én is megkívántam. Póréhagymát (sose használom semmire) és pl. káposztát kell csíkokra vágva megdinsztelni, kis fokhagymával, majd curryvel, sóval, talán borssal ízesíteni és kókusztejjel felönteni. Picit átrottyantani és kész is! Rém jó íze volt! Egy kis indiai hangulatot vitt a konyhába, főleg a Stahl Judit-féle citromhéjjal, tört sósmogyoróval ízesített rizzsel tálalva. Na jó, nálunk a fogyasztók mézes-mustáros tarját is igényeltek hozzá, szóval végül nem lett vega fogás!
- Párolt répa nagyon másképp - Ez is nagynénémtől jött, ő meg a már emlegetett River Cottage-könyvből szedte. A lényeg, hogy a sárgarépát kis olajjal sütőben kell megsütni (inkább karamellizálni...habár nekem idő hiányában csak serpenyős megoldásra futotta) és pici sóval, citromhéjjal, petrezselyemmel ízesíteni. Az eredeti receptben még fokhagyma is van, de a babpüré után ebből már kicsit nagyon elegünk volt :)
Ó, és el ne felejtsem, végül eljutottunk oda, hogy Petivel megint sikerült egy filmet megnézni - ez ugyan 6 óra alvást eredményez ilyenkor :( de szerintem megérte! Szerinte kicsit csajos mozi...A kezdő - Robert De Niro-val és Anne Hathaway-jel. Édi és vicces!
Puszi,
Barbi
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése