2017. január 27., péntek

Ki mit alkot?

Sziasztok!

Huh, egy ideje nem írtam, gyorsan pótolom. Betegek voltunk mindahányan, ez az oka :( Köhögés, orrfolyás, láz - ahogy kell. Szerencsére már alakul a molekula. A gyerekek már napokkal ezelőtt kijöttek belőle, az idősödő szervezet meg ugye...szóval mi még köhögünk kicsit.

De azért alkotunk! Én karfiolpizzát (erről nem tettem fel képet a gyengébb idegzetű olvasókra való tekintettel :) - igen, a tésztája készült karfiolból és egész jó lett!), Bori valamilyen répás meséhez illusztrációt....


...Barni zoknipróbálgatós rendetlenséget...


... Peti soha el nem múló szerelmi bizonyítékot (amúgy vagy 2 hete áll a hóember is a kertünkben, úgyhogy ki tudja :))


Motorozás bármilyen időben megy - még ha túl kicsi a motor, akkor is!
Egyébként minden rendben, telnek-múlnak a napok - pl. mulatozással nagypapi fején. Hét közben a mi fejünkön ugrálnak, de hétvégenként mind a négy nagyszülő kap néha egy kis unokaimádási lehetőséget :)


És igen! Végre sikerült csinálnom a gyerekekről egy közös képet, amin nagyjából édik és senki sem tüsszent, pislog vagy vág nagyon bamba fejet :)


Petivel a minap - én kaptam tőle karira - főzőiskolában voltunk, a Chefparade-nál. A Superfood menü: vöröslencse-leves, török piláf sáfránnyal és goji bogyóval (ez volt a kedvencem, nagyjából kevés fahéjas barnarizs sok szárzellerrel, fokhagymával és bébispenóttal - isteni!!), fűszeres, mentás tőkehal quinoa salátával (holtversenyben 2. helyezett). glutén-és laktózmentes céklás csokitorta (holtversenyben 2. helyezett). Állatira tetszett, minden étel minden pillanatában ott voltunk, mi főztük, megettük, a maradékot elhoztuk. Csúcs program volt!



Mai filmajánlatunk: Sabrina - Petivel az 1954-est néztük meg a minap este Audrey Hepburnnel és Humphrey Bogarttal és William Holdennel nem az 1995-ös verziót (én csak erre emlékeztem, Julia Ormonddal és Harrison Forddal a főszerepben). Vélemény...nos, azon kívül, hogy fekete-fehér volt, picit poros és Peti szerint nem annyira sok arckifejezése volt benne az embereknek, tetszett nekünk - a történet is, a szereplők is - egyáltalán, az egész egyben működött és kész. Érdemes rászánni azt a sallangoktól mentes 1.5 órát!

Mai könyvajánlónk:
Murakami Haruki: Norvég erdő - Ezt olvastuk a könyvklubban, ahova sajna idő hiányában már nem fogok járni, pedig ahogy átgondoltam, hogy mit vettünk az elmúlt 1 évben, mióta megalakult, hát azt kell mondja, ez valóban nem szennyirodalom és igazán megérte kicsit arrébb keresgélni a bestseller polctól! A Norvég erdő Japánban játszódik, az első Haruki könyvem és nagyon megfogott a stílusa! Már kölcsön is kértem aputól egy másik regényét - sajna megint az oldalszám előzetes megérdeklődése nélkül :)
A másik könyv, amiről szeretnék pár szót ejteni mielőtt búcsúzom mára: Matthew Quick: Napos oldal. A filmet (Silver Lining Playbook) Jennifer Lawrence és Bradley Cooper főszereplésével úgy 1-2 éve láttam és irtóra tetszett. Fiatal színészek, tök helyesek mindketten és egyáltalán nem sablonos sztorit adtak elő. A könyvben még jobban kijön, hogy mennyire másképp gondolkodik, beszél és él a srác, aki 4 évet töltött a borús helyen, ahogy a bolondok házát nevezi. A film is picit mélabús, de egy remek táncjelenet is van benne, már csak azért is érdemes megtekinteni!

Puszi,
Barbi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése