2017. október 28., szombat

Ófalu és másegyéb

Halihó!

Rájöttem, hogy kimaradt az őszi kirándulásunk beszámolója! Nagyobb társasággal voltunk Ófalun, ami egy pirinyó zsákfalu nem túl messze Pécstől. Mutatom a hangulatát - főleg persze velünk illusztrálva :)

Olyan szép!

Édes házak, tornácok, oszlopok

Tábortűznél a gyerekek

Nagy túra volt ám - ja nem :)


Most pedig jöjjön az egyik legmurisabb rész, a gyerek-dumák:
Barnus:
- Petivel épp nevetgéltünk meg puszilkodtunk a szoba közepén, mikor Barnus közénk furakodott és így szólt ránk: "Ne vicceskedjetek! Nincs vicceskedés!" :)
- Még a nyaralás alatt bementünk egy templomba, ahol Barni körülnézett és ezt bírta mondani: "Bazi sötét van itt!" :)
- Anyuéknál esett meg, hogy Móric a kapunál állt és valamit épp morgott vagy ugatott, mire Barni kioktatta: "Móric! Nem szabad a kerítéshez menni, mert ott kutyák vannak!" :)
- Nézegettük a testrészeket magán...
Kérdésem: "Mire való a fül?"
Barnus válasza: "Hogy tartsa a fülcimpát!" :)

Bori:
- Auchan-ban voltunk, és épp a könyveknél láttunk, mikor megláttam egy Sütőtök-receptekkel teli könyvet! (Asszem, 30 recept volt benne.) Sütőtök alakú, többféle is megjelent már ebből a sorozatból, muffinos, hamburgeres, stb. Nézegettem ott, lamentáltam, mire Bori így szól: "Vedd meg!! Te imádod a sütőtököt!" :) - Amúgy múlt hétvégén készítettünk szezámmagos bundában rántott sütőtököt!! Állati jó volt! Nem éppen passzolt hozzá, de a lilahagymás-majonézes édesburgonyasaláta is klasszul sikerült.
- A gyerekek a Lökd ide a sör című nótát kezdték csak úgy maguktól énekelni, mire Bori rövid töprengés után közli, hogy: Ez nem valami szép ének. Én: Miért? Bori: Mert nem mondják, hogy légy szíves! :)
- Szintén a nyaraláson történt, hogy egy zebrán akartunk átmenni, de egy autós szépen csak hajtott tovább, nem engedett át minket, mire Bori utánafordul és hangosan így háborog: "Te arcátlan!" :)
- Közben a telefonom jegyzetelős részében találtam még egy kb április-májusi beszólást a kocsiban: "Anya, azon töprengek, hogy miért megyünk tavasszal a Balatonra és miért nem nyáron?" :)

Egyébként Borcsa ma reggel Peti jelenlétében - én nem voltam ott - elolvasott a Thomas a gőzmozdony foglalkoztatókönyvből vagy 4 mondatot egymás után. A szavak az oké, de hogy mondatok? Peti azt mondta, hogy nem hitt a fülének és persze nem is tudtunk felvenni videóra, de szerinte ez nagy áttörés!

Ó, és még egy 3 finomság készült a napokban:
- Sütőtökös palacsinta mazsolával - persze teljes kiőrlésű búzalisztből és zablisztből, szuper lett!
- Diós-datolyás rágcsa - ez a Hannah Swensen-féle sütis krimijeimből van, csak csináltam egy tepsi puffancsot az eredeti recept szerint és eggyel magamnak - cukor meg liszt nélkül. Mindkettő megjegyzésre méltó!
- Házi müzliszelet - Na, ez muris volt! Egy konmarizós kamrakipakolással járt együtt a dolog, mikor egy társasbuli után a gyerekek anyuéknál aludtak és nekünk volt 2 óránk kettesben. A recept szerint kb almapüré, zabpehely, fajéh, mogyorófélék és aszalványok kellenek bele, csakhogy nekünk ez utóbbi összetevőkből nem volt itthon annyi, amennyi kéne, úgyhogy minden bevetettünk: a meglévő mogyoróhoz, mandulához még tettünk egy zacsi fenyőmagot, a diákcsemegéből kiválogattuk a mandulákat, földimogyorókat, kesudiókat, pucoltunk pisztáciát egyenként és aszalt gyüminek meg került bele mazsola, datolya, szilva, barack, földicseresznye, kókuszchips, goji bogyó...Asszem ennyi. Szóval elég gazdag lett :)

Puszi,
Barbi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése