2017. november 21., kedd

Első hó!

Hejhó!

Ki vette észre, hogy esik a hó? Ma először, juhú!
Két őszi ovis művel, pár könyvvel, egy filmajánlóval, egy jó fotóval és 2 tápláléklánccal készülök ma :)

Ötletes, nem?

Ez maga Bori :)

Makaóznak a csapatok - már Barni is :)

Könyvekről:
- Elizabeth Berg: Sorsok szőttese - Nagyon érdekes volt, 4  különböző élethelyzetben levő nőciről szólt, akik valahogy egymás mellé keveredtek. A címe is szép, nem? Amúgy nyilván nem valami brutál szépirodalom, de volt mondanivalója és az egyik rész annyira vicces volt, hogy Petinek meg apunak fel is olvastam!
- Bear Grylss: A tájfun küldetés - Ismerjük-szeretjük Bear Grylls kalandregényeit, de ha Peti eljut nekem a Központi Szabó Ervin Könyvtárba, akkor az Extrém ételek c. könyvbe még szívesen belenéznék, bár lehet, hogy a gyomrom soká nem bírná az olvasást lárvákról, stb.

Filmekről:
-A kilenc királynő: Ildi barátnőm ajánlotta, jópofa volt, szerintem argentin krimit még az életben nem láttam. Vicces volt!

Táplálékláncról:
Egyik délután hétvégén a gyerekek nem voltak hajlandók aludni, így végül nagy nehezen elengedtük ezt a kérdést Petivel. Bori odabenn a gyerekszobában épp azt játszotta, hogy közölte Barnussal, hogy ő fogja elaltatni, odaült az ágya mellé és mesélni kezdett - hogy az egér megette a káposztát. Barnus szerint azonban úgy jobb lenne, hogy a káposzta megette az egeret - szóval Bori így folytatta. Utána pedig...az egeret megette a nyúl. A nyulat megette a róka. A rókát megette a farkas. A farkast megette a vadász. (!) A vadászt megette a medve. A medvét megette a sárkány. A sárkányra pedig ráborult az üveghegy :)
Petivel a kanapén ültünk és szakadtunk a röhögéstől :)
Utána egy másik levezetés is következett, miszerint a nyulat megette a róka, a rókát megette a karvaly. A karvalyt megették a temetőbogarak (gondolom, miután elhullott). A temetőbogarakat megette a cinke. A cinkét megette a sas. A sast megette a nagy griffmadár. A nagy griffmadarat pedig elnyelte a tenger :)
Hát nem cuki? Olyan kis élénk fantáziája van!

Puszi,
Barbi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése