2016. december 18., vasárnap

Vallási továbbképzés

Halihó!

Pár Bori-alkotással, 1 könyvajánlóval és egy sütiélménnyel készülök ma, de az első, amit el kell mondanom,az Barni kérdése, csúcs!! (Hozzátenném, októberben múlt 2 éves :))
Hogyaszongya...Mostanában ugyebár karácsonyi dalokat énekelünk itthon, hangolódásképpen :)
A mennyből az angyal került ma délután sorra, Barnus Peti ölében ült, és megkérdezi: "Mi az az üdvözítőtök?" (2.versszak: "...Ő leszen néktek üdvözítőtök...")
Mire Peti: "Hát...khm.... (erősen gondolkodik a megfogalmazáson)...Az, aki elhozza a békességet."
Barni: "Ja, jó!" :)

Ma kipróbáltam Kriszti barátnőm egy régi kedves barátnőjének a gasztroblogján található narancsos-csokis cookie receptjét, szerintem állati jó lett! Megtartjuk :) (Fotó sem készült, annyira gyorsan elfogyott, Boriék vitték el a Térszínházba a puttonyos betlehemi játékokra.) Mondjuk Peti szerint kicsit túl morzsalékos a tésztája (apu pont ezt emelte ki erősségének, na, itt igazodjon el az ember! :)), de hát tudjuk, mi a válasz erre: "A liszt nem volt jó!" :) Különben réteslisztből volt, ami korlátozott rétesliszt-ismereteim szerint pont süteményekhez tökéletes, de azért majd kipróbálom mással is, hosszú még a karácsonyi időszak és a lehetőségek tárháza végtelen!

Könyvből egy szakkönyv és egy sci-fi ajánlásom is van:
- Serena Rust: Erőszakmentes kommunikáció - Amikor a zsiráf a sakállal táncol: Szuper könyv! Rövid, így még könnyebben emészthető, mint a témában alapműnem számító Rosenberg mű, A szavak - ablakok vagy falak. Klassz, hogy végre megértettem a zsiráfnyelv és sakálfül fogalmakat is. (Akit érdekel, elmondom, hogy azért ez a két állat az EMK (erőszakmentes kommunikáció) két jelképe, mert a zsiráfnak van a szárazföldi állatok közül a legnagyobb szíve, a sakál pedig az ellenpárja - mint az az állat, aki az erősebbtől megfutamodik, a gyengébbet viszont üvöltve megtámadja. Ha felkeltettem az érdeklődésedet, olvasd el a könyvet, elgondolkodtató!)
- Andy Weir: A marsi - Ez a Matt Damonnal készült Mentőexpedíció című film - alapja? Könyvadaptációja?...oké, a google megmondta, a könyv volt előbb. Igazából esetünkben kb mindegy, mert nem teljesen ugyanaz, viszont mindkettő jól sikerült! Irtó hossz és nem árt, ha az olvasót érdeklik a természettudományok, de nagyon izgi és nagyszerű humorral megírt alkotás.

És akkor jöjjenek a babácskák!

Vonatozás az ovi udvarán

Barni egy nagy séta után az ebéd közepén kidőlt :)

Bori fenyő-mesterműve
Tenyér karácsonykor? Nos, irányítsuk figyelmünket a közepére, ahol 3 alak látható és az egyikük pólyában van...
.
Segítek még...fent az a betlehemi csillag - gondolom :)

Az alábbi műben én is segédkeztem - a családunkat és a házunkat kellett megörökíteni - minden további instrukció nélkül. (Egy tavalyelőtti alkotást láttunk egy kinyitható lapos házról még a szeptemberi szülőin...oké :))

Az elejére mindenki választhatott magának egy "ovis" jelet

A belsején meg a szobákban mindenkinek ott a neve és oldalt az autó is amilyet szeretne :)
Ennyit mára, jó készülődést az ünnepekre!

Puszi,
Barbi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése