2013. szeptember 3., kedd

A szülői lét

Helló!

Lássuk csak, ma is van ma raktáron...
Bori-élmény: a kisasszony mondja már, hogy "inni" meg hogy "cic" (cica) és hogy "kaka" :) - ha ezt az utolsót mondja, akkor általában igaza van és gyorsan kell cselekedni :) mivel nem csak a kacsára érti...

Olvasmányélmény:
Gary Chapman-Ross Campbell: Gyerekekre hangolva ill. Gary Chapman: Segítség! Rokonok lettünk. Az előbbi tetszett, bár az első fele jóval tartalmasabb volt, klassz gondolatokkal és ötletekkel arra vonatkozóan, hogy hogyan éreztethetjük a gyermekeinkkel a szeretetünket (aki azt hiszi, hogy de hiszen ez evidens, szeretem és kész - ahogy a szüleimet, férjemet, feleségemet, nagyszüleimet, barátaimat - olvassa el az Egymásra hangolva című kötetet, fog újdonságot olvasni!), viszont a második fele furán összevissza volt, házastársaink felé irányuló szeretetről meg más témákról, amik igazából csak érintőlegesen, közvetetten tartoznak a gyerekek szeretetéhez, nem közvetlenül. Viszont máris kivettem a könyvtárból Ross Campbell 2 könyvét (Szülői hivatás és Életre szóló ajándék), amiben a feltétel nélküli szeretetről lesz szó - egy családban ugyanis mindig szívesen látnak, ha rossz voltál, akkor is! (Ikrek)
A másik könyvben - a rokonosban viszont rém érdekes és tanulságos történetek voltak - ezeket imádom ezekben a könyvekben! A vallásos része kevésbé hat rám, de az általános érvényű jótanácsok, meg a problémás de végül megoldott helyzetek nagyon kedvemre valók!
Meg hát próbálok okosodni - mint mindenki, aki egy új helyzettel találja szembe magát - esetemben: anya lettem!

Ó, és ne feledkezzünk meg a gasztro-élményről: tegnap cukkinis-hagymás-sonkás muffint vacsoráztunk, mindenkinek nagyon ízlett! (Ami nagy szó, mert tojás nélküli recept volt - sőt, nem is recept, mert fejből csináltam, ahogy esik, úgy puffan alapon -, tekintve, hogy nem leltem a hűtőben :))

Tálcalakó :)

Hű, a szomszéd hintában a kisfiúnak jobban megy!


Puszi,
Barbi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése