2014. április 10., csütörtök

Római vakáció 3.

Hajháló!

És mi történt a 3. napon? (Ne aggódjatok, nem jutunk el odáig, hogy a 6. napon, habár szerintem nem volt rossz film Schwarzeneggerrel.)

3. nap Rómában - április 6. vasárnap

No, mintha csak tegnap lenne - fincsi reggeli és indulás fél 11-kor :) Metróztunk és vonatoztunk egy sort Ostia Antica-ba. Ez egy Pompei-szerű hely, csak Róma közelsége miatt szegény nem olyan népszerű, pedig őrületesen sok rom van itt, egy egész város! Gyönyörű időnk is volt a sétához, Peti úgy csilliárd képet készített :)

Fantasztikusan megmaradt mozaik

Dodi az antik klotyón

A színház legfelső soránál napozunk

Csinik vagyunk?

Még a romváros megtekintése előtt egy romos kastélyban is jártunk (Castello del Giulia)...

A kastély


Barbi és Dodi a tetőn

... majd beszendvicseztünk és besütiztünk egy csodás kávézóban, amit a szerencsés véletlen sodort az utunkba - és milyen jó, hogy belesodorta :) Remek szalámis, sonkás és mortadellás szendvicset kaptunk, amit ott készítettek a kedvünkért fincsi panini-ből (hosszúkás zsemle) és hatalmas sonkából, sajtból helyben levágott darabokból. 1000000 órát sétáltunk ott, majd vonattal még 2 megállót mentünk aaaaaaaaaaaaaaa tengerpartig!!! A Tirrén-tenger partján császkáltunk a homokban és még bele is mentünk a vízbe! Szuper volt! Amúgy egészen beach-hangulatot teremtettek a népek, strandröpiztek, voltak fürdőzők is :) Séta közben fagyiztunk is egyet, ami nagyon jól esett, bár nem ez volt életem legjobb fagyija.

Hát ilyen ez a tengerpart!

Bizonyíték, hogy benne voltunk

Hú, de jól érezzük magunkat!

Nagy lépés az emberiségnek


Csobbanunk egyet?

Azért nem volt banánérlelő hőség :)



Hazaérve beugrottunk a zöldségeshez alapanyagokat venni, mert Dodi megcsinálta élete első rizottóját (gombásat), ami valami fantasztikus lett!
Viszont a napi gyaloglástól annyira kidöglöttünk, hogy a Róma by night elmaradt, nem tudtuk már kivilágítva megnézni a várost, hanem igen hamar bealudtunk...

Puszi,
Barbi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése