2015. augusztus 15., szombat

Jó film, jó könyv, jó dumák

Sziasztok!

Hát nem őrület ez a hőség? Már vagy 3 hete... Nem is sütök mostanában semmit, úgyhogy újdonságokról ne várjatok beszámolót :) Viszont már van néhány tervem arra az esetre, ha már hűvösebbre fordul majd az idő!
Addig is megírom, miket próbáltunk ki mostanában:
- aszalt aloe vera: először édes, mint bármilyen másik aszalt gyümölcs, savanykás utóízzel - tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal
- goji bogyó: valódi tápanyagraktár, de sajna fura íze van eléggé

Filmélmény: Mission Impossible 5. (Lehetetlen küldetés 5) - tök jó volt, most láttuk a moziban, mert Dorka bevállalta a bébiszittelést - Peti szülinapi ajándékának részeként. Délelőtt egy rövidet kirándultunk a közeli erdőben, babáink a Gólya utcában, délután meg a mozi volt és csak este értünk haza. Csúcsjó volt ez a kis pihi, feltöltött egy időre! Most már csak le kellene feküdni, hogy ne kidögölve ébredjünk, Barnus ugyanis mostanában nemigen alszik egész éjjel - meleg vagy foga vagy ki tudja mi miatt. Az is lehet, hogy izomláz, amennyit álldigál... Egyébként már a járókában az álldigálásból le is tud ülni és úgy játszik bent a játékaival, a hét elején meg készítettem neki krumplit-répát, de csak villával nyomkodtam össze, nem is turmixoltam - először! Ügyin megette :)

Végre egy jó családi kép!
Oh, és egy könyvélmény: Lucy Diamond: A tengerparti kávézó - irtóra tetszett, nagyon szeretem az ilyen típusú regényeket! A sógornőmnek vettem igazából a névnapjára, mivel egy strandolós könyvet kért a nyaralásukhoz, s aztán kölcsönadta szerencsére :)

Jaja, és van 4 Bori-dumám is:
1. A kertben a betonon meglátott pár hangyát a kisasszony: "Annyi hangya van, hogy a fene megrúgja. A fenébe! Lehet, hogy egy hangyabojt van!" :)
2. Az egyik gyerekkönyvben Lili átugorja a lóval az akadályt, mire Bori: "Hú, de ügyes! Elájulok!" :)
3. A kertápolásunknak szóló kritika: "Annyira magas a fű, hogy eltűnik a lábam!" :)
4, A játszótéren libikókáztunk, mikor elment mellettünk egy otthonkába öltözött néni. Bori megszólal: "Egy néni...Egy néni vagy egy bácsi...Néninek nézem, fülbevalója van!" :)

Puszi,
Barbi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése