2015. augusztus 30., vasárnap

Nyári kerti parti

Hi!

Gasztroélmények az elmúlt 1-2 hétből:
Teljes kiőrlésű zöldségburger - ez kivételesen zacskós volt, dm-ben kapható, biopolcon. Meg kell említenem, mert az ilyen zöldségfasírt-próbálkozásaimat általában nem szokta siker koronázni. Azt hiszem, ezt csak vízzel kellett összekeverni meg talán egy kis olajjal és kisütni. Paradicsomszósszal állati fincsi lett!
Grillkolbász almával és hagymával - tepsibe halmozunk alma-és hagymacikkeket, rá majoranna, olívaolaj, só és fehérbor, majd a grillkolbász. Picurit zsíros lett, de még dolgozom majd rajta, mert amúgy remek!


Mandulás császármorzsa - Peti szerint 10/9 pontos lett! Tönkölybúzadarából, mandulatejből, kókuszvirágcukorral, kókuszzsírral - mazsolával és mandulaszeletekkel...Durván hangzik? Csúcsfinom! A recept szerint vörösboros szilvával kellene tálalni, de az most nem jött össze - esetleg legközelebb!



Könyvélmény: Marina Fiorata: A muránói üvegfúvó - Egészen megtetszett már a 2.fejezettől, pedig valójában egy romantikus történet volt, annyi specialitással, hogy kellemes, történelmi környezetben, Velencében játszódott. Kicsit többet tudok most már az üvegfúvás művészetéről :)

Filmélmény: A séf (Chef, francia film, 2014-es) - főzős road movie. Annak jó, de végig vártuk a drámát - ami nem következett be: ) Klassz zene, szimpatikus szereplők, a jó maca is rendes, finom ételek és happy end :) Egyszer meg lehetett nézni, de...max 7/10-es.

És végül pár fotó a kertben eltöltött meleg napokból...

Szeva Öcsi!
 Barnus egyébként a múlt héten először evett kekszet elcsócsálva és induri-pinduri vajas kenyérdarabkákat!

Lovascsapat
 Borcsa pedig már annyira nagylány, meg sem írtam...egyáltalán nem hord már pelust! Csomó hely felszabadult a szekrényben :)

Csiki-csiki!

Gyönyörű lány

Anya (ritkán) komoly nagyfia
Puszi,
Barbi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése