2014. augusztus 5., kedd

Bölcsi meg miegyéb

Hali!

Ma voltunk bölcsit nézni Borival, illetve családi napközit. Kettő van Pilisvörösváron, remélem, az egyik megtetszik majd mindkettőnknek!

Könyvélmény: Lousia May Alcott: Fiatalurak című regényét olvastam, ami a Kisasszonyok c. könyv 3. része (még 1 van azt hiszem). Még mindig eléggé ifjúsági regény a sorozat, de nagyon kellemes a stílusa, fontos és értékes a mondanivalója és akad benne pár fantasztikusan bölcs mondás. Pl. nagyon tetszett az a csodás megfogalmazása az egyik nagy életigazságnak, hogy "az ész ott fog a legjobban, amit a szív szeret". Ez éppen tanulásra vonatkozott a könyvben, de

Filmélmény: Larry Crown - hát, ez eléggé közepes volt, annak ellenére, hogy Tom Hanks és Julia Roberts szerepeltek benne. Petinek túl romantikus meg lassú, nekem azért pár rész eléggé tetszett benne, de olyan egyszer megnézhetős.

Gasztro: olasz tészta saját paradicsomból és bazsalikomból készült könnyű nyári szósszal - isteni! Utána egy újfajta sütit teszteltünk le, barackos sütemény - fele lisztből, fele búzadarából. Nekem bejött, picit tejbegríz-szerű volt, apunak is ízlett, meg Borkának is, Peti szerint "nem rossz" :) Szóval nem kerül be a saját szakácskönyvembe...pedig csípem az ilyen alternatív cuccokat, amiben mondjuk gríz van vagy ilyesmi.

És egy fotó búcsúzóul:

Csini a kalapom, valljátok be!

Puszi,
Barbi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése