2014. május 5., hétfő

Gigászi események

Sziasztok!

Nos, tegnap megint blogbejegyzésért kiáltó események történtek!
1, Bori baba először pisilt este a bilibe!!! (Aki a részletekre nem kíváncsi, a 2-es ponthoz ugorjon :)) Kacsás, rózsaszín bilit kapott a nyuszitól húsvétra és már 1-2 napja néha beleültettük a babákat, meg néha őt is, nagyon tetszett neki és tegnap végre bele is pisilt fürdés előtt - nagyon örültünk! Kisgyermekes szülők apró örömei :) És ez még mind semmi, de ma reggel is belepisilt, a tankönyv által írtakat követve 20 perccel a reggeli tejecske megivása után próbálkoztunk :) Szóval egy új korszak hajnala virradt fel!

2, Tegnap Peti átszerelt Bori baba ágyacskáját - levette az oldalsó rácsot és csak egy lécet tett fel helyette, elvégre nagylány lett már :) (na jó, akkor még ezt nem tudtuk) Reggel a lába hálózsákostul kicsit lelógott az ágyról, de mondom, jól van, nem is rossz! (Amúgy 2 hetet adtunk a dolognak, ha nem szokja meg, akkor még egy kis időre visszatesszük a rácsot.) Viszont Peti nemrég hívott, hogy hogy találtam a babát? Mi az, hogy hogy, hát az ágyban, hogy máshogy? Azt mondja, ja, az jó, mert ő hajnalban mikor elment, a polifoamon (összerakható játékszőnyeg) lelte meg édesen szunyókálva, vagyis lekerült az ágyról is és a matracról is, amit a biztonság kedvéért tettünk oda :)

És ha már itt vagyok, a könyvélményeim előtt beszámolok Bori tegnapi szövegeiről is. Petivel mentek az autóval kettesben Dunaharasztira az unokatesókat meglátogatni. (Egyébként azt mesélte Peti, hogy rettentően élvezte az 50 perces utat odafelé - mármint a férjecském - mert Bori irtó édes volt, énekelt, dumált, beszélgettek végig.) Egy valami kutyasétáltató területen láttak 3 kutyust, mire Bori persze...
Bori: "Megsimogatjuk!"
Peti: "Nem, most nem simogatjuk meg őket, mert ott kint vannak, mi meg itt megyünk az autóval."
Bori: "Apa sem simogatja meg...Borika sem simogatja meg...Autó sem simogatja meg...Autónak nincs keze." :) Napi bölcsesség!
És valami ezen a téren úgy tűnik, becsípődött neki, mert utána mikor a Dunaparton mentek és a vizet nézték, egy hajó látványa ezt a beszélgetést eredményezte:
Bori: "Sihuhu!"
Peti: "Ez nem vonat, az hajó. Megy a hajó a Dunán!"
Bori: "Lemarad a kapitány!" (ez egy mondóka folytatva)
Peti: "Nem marad le, éppen vezeti a hajót!"
Bori: "Megy a garázsba a hajó."
Peti: "Igen, a kikötő a garázsa a hajónak."
Bori: "Ott alszik."
Peti: "Igen, ott pihen."
Bori: "Kapitány megsimogatja, megpuszilja."
Peti: "Hát, azért nem puszilja meg a hajót."
Bori: "Hajónak nincs arca." :) Naná, csakis ezért nem puszilja meg, másképpen ha volna arca, megpuszilná :)

És végezetük, valami babtémán kívüli dolog...könyvek, amiket mostanában olvastam:
1, Louisa May Alcott: Kisasszonyok - ez egy ifjúsági regény, nagyon ismert és nem tudom, hogy nem jutottam még el idáig, de nagyon bájos!
2, Katie Fforde: Hív Amszterdam - bestseller és hogy úgy mondjam, az írónő előző könyveihez képest nem annyira voltam elragadtatva tőle
3, Dan Brown: Inferno - izgi volt!! Nem lesz a kedvencem az íróról, de azért eléggé tetszett.
4, Gary Chapman: Családi összhangzattan - épp most vagyok benne és nagyon tetszik, mint a legtöbb Gary Chapman könyv

Puszi,
Barbi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése