2014. május 2., péntek

Peluskázás

Hali!

Beszámolok a mostani történésekről Borcsa-fronton! Peti azzal jött nekem tegnap, hogy "a gyerekünk mondatokban fejezi ki magát." Nem csak szavakat mond, nem csak ismétel, hanem gondolatokat mond el, teljes párbeszédeket ad elő és dalokat, mondókákat tud - legalább 2-3 tucatot. És elképesztően hamar tanulja meg az új dalokat, versikéket. Peti a szőnyegen játszott Borival valamelyik nap - én nem voltam bent a szobában - és később elmesélte, hogy az egyik mondókás füzetből - nem kedvenc! - a legtöbb verset tudta, párnak a sorvégi rímjeit be tudta fejezni és csak 1-2 volt, amit nem vágott. Őrület!

Mostnában az a játék hasít, hogy a babáit, állatkáit bepelenkázza. Elővesz egy pelust, meg pl, az elefántot és kinyitja a képzeletbeli régi pelust, közli, hogy "Húúú, de pisis!", leveszi a pelust, megtörli a popsiját és egy valódi tiszta pelusba bepelenkázza - még a tépőzárt is rárakja mindkét oldalon, hogy le ne essen róla :) Nagyon tündéri!

Ja, és még egy irtó cuki dolog! A húsvéti csokinyuszik egyikének véletlenségből letörte Borka a fülét, és ahogy az arany papírt szépen eligazgattuk az állatka tetején, a baba ránézett és onnan kezdve nem nyuszinak, hanem macinak szólította :) Én mindig mondom, hogy az állatok közt a legfőbb különbség a fülük :)

Puszi,
Barbi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése