2014. május 10., szombat

Hamik és sztorik

Hejhó!

Ma 2 kajcsiélmény és 3 Bori-sztori lesz terítéken :)

Isteni étkek kerültek ki a kezeim alól - csak így tovább, szerényen :) - az elmúlt 1-2 napban. Néha Borival szoktunk szakácskönyvet nézegetni, mert én ötletelek, ő meg élvezi a színes képeket, tanuljuk az ételek nevét, ilyesmi. Szóval, a Kínai konyha Lyonból c. mini könyvecskét nézegettem, amit Márti nagyitól kértem 1-2 éve karácsonyra és bejelöltem amiket el szeretnék készíteni a közeljövőben, úgy megkívántam a kínai konyhát :) Szóval az első választás a gyömbéres csirkére esett - hagymát és roppanós répát is tartalmazott és csúcs lett - Petinek nagyon ízlett, de a kóstolót apu is díjazta, sőt, Bori is 2x vágott be belőle 1-1 adagot, szóval siker :)
A másik Petivel közös varázslatunk volt, az afrikai harcsa kapros-tejszínes mártásban (persze rizstejszínnel). Spagettivel ettük, a halas receptje amúgy az egész cucc és állati jó lett!

No de, most jöjjenek a várva várt Bori-sztorik!
1, A játszótéren
Anyuval vittük Borkát Pilisszentivánra a játszótérre és míg én egy másik anyukával trécseltem, anyu homokozott Borival. A homokozóban két nagyobb kislány volt, meg egy anuyka 16 hónapos kicsijével. A nagyobb lányok "pogácsákat sütöttek" a homokozóformák segítségével, míg a kicsi rá akart taposni meg minden - ahogy azt a kicsik szokták :) Bori ott figyelte az eseményeket - anyu elmondása szerint tök csöndben vagy 10 percig. A kisfiú anyukája egy idő után rájött, hogy ha ő épít, akkor a fiacskája tán békén hagyja az elkészült sütiremekeket, így ő is kiborított egy homoktortát egy vödörből. Mire Bori megszólal: "Na, ezt lerombolhatod!" :)) A másik anyuka köpni-nyelni nem tudott hogy mi van??? Ez a kislány (Borka) beszél és hogy hány éves és nahát :)

2, Ma mentünk Erzsébetre nagynénémékhez szülinapokat köszönteni, hát, a kocsiban megint be nem állt a szája....
Én: "Megyünk vendégségbe, ott lesz a Flóra, Ambrus, Anita, Péter. A Péter a nagypapa tesója."
Bori: "Nagypapa tesója. Bebújt a pocakjába. Nagyon örült neki. Ha-ha-ha. (nevetés) Nem olyan vicces. Megyünk Péterhez. Nagy mulatság lesz. Nem kell félni tőle." :)
Vajon mi zajlik le a fejében ilyenkor, ami összeköti ezeket a mondatokat?

másik...

"Zöld a lámpa. Piros a lámpa. Akkor mehetünk." :)

3, Szintén a kocsiban volt, hogy beszélgettünk Petivel, hogy milyen EU-s óriásplakátok vannak kint mostanában. Erre Bori elkezdi mondani...
Bori: " Eu...eu...Játszik veled! Csiripel! Keresi a fészkét!..."
Én: "Bori, az az emu!! Egy futómadár!" :))
Bori: " Futi, futi!" :)

Hát, mára ennyit - meg még 1-2 képet is teszek!

Sapucnim van!

Juj, de vizes ez a víz!!

Véges számú próbálkozás után az összes tökéletes sorrendben van!


Puszi,
Barbi

1 megjegyzés:

  1. Apád...
    bájos kis epizódok. Nagyon.
    Kezd körvonalazódni a lelki-ismeretfurdalásom...kevés a gyerekkori video rólatok (Barbi-Dorcsi) kevés a lejegyzett "gyerekszáj-történet",az idő meg elsuhan.

    Zsazsának igaza van (már megint) - most kell mindent alaposan "megélni" ezzel a babácskával - feljegyezni,lefilmezni,játszani (asztal alá bújni vele,bújócskázni, homokozni), mert - elmúlik és más dolgok jönnek.
    Örülök nektek... :-)

    VálaszTörlés