2014. július 13., vasárnap

Házavató, szalonnasütés és kertrendezés

Hahó!

Képzeljétek, péntek este megtartottuk a házavatók sorában a következőt is - igazából családias már volt, most az első cimborás jön, de még a nyár folyamán vagy kettőt biztos beszervezünk. Igazából nem is tudom, miért hívjuk házavatónak - nem azért, mert most költöztünk, nem is az ajándékok miatt :), épp csak jól hangzik :)
Szóval pénteken a régi gimis cimbikkel és barátnőikkel szalonnát sütöttünk - volna, ha nem esett volna pénteken egész nap az eső (ok, volt, hogy 1-1 órát nem szemerkélt, nem szakadt és nem ömlött egyáltalán). Így tehát a szalonnasütés helyett kőrözöttet, sajtkrémet és tonhalkrémet készítettem anyuval és azt kínáltuk többféle kenyérrel, zöldséggel és mártogatnivalókkal. Fincsi lett!!

Partiarcok
Viszont tegnap este azért csak sütöttünk egy kis szalonnát a frissen (1 órával előtte) kialakított tűzrakóhelyünkön csak így hármasban Borival meg Petivel (na jó, négyesben :)).

Ott sül a cucc a háttérben
Előtte meg Peti és Borka leszedték a barackfa termésének felét - kb 6 kg sárgabarackot. Szilvát is szedtek, az is megérett már, a babácskánk nagyon élvezi a kertészkedést apával :)

Nekünk a legédesebb a világon

Bár a barack is finom!

A probléma, hogy valami viszont megcsíphette a szemecskéjét, mert a szemhéja bedagadt és picit piros is :( Szegény manó! És szegény anya, hogy mindig van miért aggódnom...

Egyébként pénteken délelőtt itt járt nálunk a védőnő is, aki persze el volt ájulva Bori beszédétől, és akitől kaptunk pár tippet a fejlődés következő irányára vonatkozóan, pl, hogy hogyan tanuljon ugrálni a gyermek - mi mással, mint ugrálóvárral és trambulinnal :) Mi van, a játszóházak kampányolnak??? :)

Ja, és volt még egy vicces sztori, anyu mesélte, hogy mit csinált Bori baba mikor a buli estéjén náluk aludt. Apuval másnap délelőtt nézegettek valamit a nappaliban a dohányzóasztalnál, Bori meg megtalálta anyu mobilját és elkezdte nyomkodni. Persze jött a Bori, ne csináld, az a nagyié, nem gyerek kezébe való. Erre föl Borcsa kis gondolkodás után felszólította anyut, hogy
Bori: "Menjél a konyhába!"
Nagyi: "Miért menjek?"
Bori: "Szimatold meg azt a virágot!
Nagyi: ...???...
Bori: "Én meg addig nyomkodom a telefonodat!" :)) - Na, ez már kb olyan, mint az odanézz, ott egy hatalmas pók - és puff, benn is van a másik csokis sütije a hasamban :)

Fürdök!
Puszi,
Barbi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése