2014. október 13., hétfő

Alma, alma, piros alma odafenn a fán...

Hi!

Bori cukorfalat dumái:
1, tegnap reggelinél kis kritika a Jókenyér Pékségnek:
Bori: "Mi ez?"
Én: "Diós kenyér."
Bori: ..."Hol van benne a dió?" :)

2, dédi búcsúzkodásakor
Zsuzsi dédi: "Vigyázzatok magatokra!"
Bori: "Jó, vigyázok magatomra!" :)

3, ez nem olyan cuki, de úgy volt, hogy behoztunk almát és Bori is kézbe vette egyet, hogy megeszi, de előbb megkérdezte, hogy "meg van mosva?" :) Dorka kipusztult tőle, hogy de jó nevelést kapott ez a gyerek! :)

Egyébként a kisasszony elkezdett halandzsázni, tehát simán tud egy dalt vagy mondókát, de szándékosan értelmetlen szavakat rak bele, vagy pl. költ rá valamilyen saját szöveget! Kis zsebzseni :)

Amúgy mi újság velünk? Borka bölcsibe ment, én meg pihizek - X-faktort nézve (vicces, hogy a mindhárom versenyzőt a fiúk kategóriájában Richárdnak hívják :) - az egyszerűség kedvéért...), ezután pedig nekilátok a nagytakarításnak, hátha a kisbaba kijön megnézni, hogy mi a nyavalya ez a nagy jövés-menés :) Pedig győzködöm, hogy tök szép idő van, fáradjon ki, tekintse meg a saját szemével, de ő még mindig köszöni szépen, meg van elégedve a benti félhomállyal...

Ezenkívül alma, alma, alma! Peti jobban meg tudja becsülni, de szerintem 150 kg alma biztosan termett a fánkon idén (még mindig van rajta, pedig már azért leszedtünk valami észveszejtő mennyiséget) - rengeteget dobtunk ki ezen kívül, ami leesett...a kukások kevésbé örültek, mert párszor dög nehéz volt a szemetesedényünk...Kíváncsi leszek, ez vajon így terem majd minden évben? A sárgabarack- és szilvatermésünkre sem lehet panasz, no meg a paradicsom! És egy kis málnánk is volt, na az kivételesen nem ipari mennyiségben, de ahhoz elég, hogy fini legyen, napfény ízű és Bori is megtanulja értékelni a természet örömeit és a "megérett már?" kérdés napi szintű feltevését.

Hogy fotó is legyen, íme Andi képei közül újabb kettő:




Puszi,
Barbi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése