2015. január 29., csütörtök

Olvasok, nézek, főzök, sétálok

Haligali!

Újabb könyvek kritikája:
- Janet Evanovits: A szingli fejvadász - A Nők Lapja egyik számában olvastam ajánlót az írónő egyik könyvéről, viszont a könyvtárban csak ezt találtam: a híres Stephanie Plum sorozat első kötetét. Nem kattantam rá, de egynek jó volt :)
- Sophie Kinsella: Segítség, kísértet! - ezt az írónőt viszont nagyon szeretem, a mostani könyve sem okozott csalódást. Kellemes és vicces romantikus regény, érzelmes, happy end a vége :)
- Suzanne Valliérea: Pszichotrükkök (0-3 éves korig) - egy kolléganőm ajánlására olvastam, egy sorozat első része, asszem, még 2 vagy 3 van belőle; egészen jó volt, bár azért nem sokkolt le új infókkal...

Filmkritikák:
- Megdönteni Hajnal Tímeát - magyar film, gyenge volt, kb 2 jó poénnal, ellenben úgy 3 percenként 2-3 kisípolandó szóval...egyszer megnézhetős
- A csajok bosszúja - aranyos és vicces alapötletű vígjáték Cameron Diazzal és két másik szimpi nőcivel a főszerepben
De komolyan, ahogy azért az ember ezeket a mai filmeket elnézi...ok, hogy ötlet, ok, hogy látvány, ok hogy számítógépes ilyen-olyan technika, de menyire kevés tudja azt a bizsergető élményt nyújtani, mint az Egy asszony illatában a végén a tárgyalásjelenet vagy a Holt költők társaságában a végén az Ó kapitány, kapitányom! rész...Fantasztikusan eltalált befejezések - illetve a dráma feloldásai a végső lecsengés előtt, mert ezzel a durva érzelmi sokkal ritkán küldenek ki minket a mozikból (manapság már gyakrabban), jobb ugyanis, ha időt adnak nekünk, míg minden a helyére kerül. Kicsit bonyolult lett, bocsánat, a lényeg, hogy én ezeket a filmeket és ezeket a jeleneteket szeretem!
Oh, még egy a listára: Egy csodálatos elme c. filmben amikor leteszik a tollakat Nash professzor elé meg utána a Nobel-díj átadón a beszéde...az is nagyon szép!

Gasztroélmény:
- Ismét az újonnan beszerzett Stahl Judit: Gyors szárnyas receptek könyvből van: Tejben-vajban főtt csirkecomb - esetemben csirkemell. Isteni finom lett - habár még csak megkóstoltunk, holnapi ebéd meg vacsi lesz. Zsuzsi nagyi szerint a nagypapa inkább visszakérte volna a hagymás meg a lecsós husit, de Peti szerint nagyon finom :) Illusztrációt majd holnap töltök fel hozzá.

Amúgy vajon még mindig esik a hó? Nem tudom, mert már le vannak húzva a redőnyök, de ha igen, akkor könnyen lehet, hogy reggelre 15 cm is lesz. Huh! Borinak egyébként nagyon tetszik, ma délután Matyival, Gólya utcában lakó cimbinkkel havaztak, Barnus annyira nem értékelte, mikor betettem a babakocsiba és eltalálták a hópelyhek, de aztán úgy döntött, hogy végülis meleg van a zsákban, mozgatják és friss a levegő amin szuszukálni lehet, úgyhogy üsse kő! :) - képet ide is rakok ha Zsuzska (Matyi mamája) elküldi majd amit telóval csinált.

Puszi,
Barbi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése