2014. június 23., hétfő

Nyaralás Görögországban - 1. nap - Utazás

Sziasztok!

Kezdem is a beszámolót, rendben?

Szombaton hajnali fél5-kor keltünk, na most ha annyit mondok, hogy nem vagyok egy pacsirta-típus, akkor finoman fogalmazok :) Még előző este Peti a kisbőrönd helyett egy nagyot foglalt a neten, nem is tudom, hogy gondolta, hogy 1 naggyal és 1 kicsivel ok-k leszünk 2 mini kézipoggyász mellett...2 hétre? Gyerekkel?? Na jó, Petim egy csomagolózseni, de ez a feladat még az ő képességeit is meghaladta...szerintem csak egy varázslónak sikerült volna!

A wizzair habár fapados, egész gyorsan ment a reptéri haccacáré, mert Bori miatt mindenhol elsőbbségi sorba állhattunk :) Mivel náthásan indultunk el, a repülőút számomra borzalmas volt, mert majd' szétrobbant a fejem, úgy fájt :(

Thessalonikitől Sarti még 2 órás autóútra van, amit megfejeltünk 1 órás eltévedéssel és 1 órás dugóval...csúcs volt! Aztán megálltunk egy útszéli kávézónál és vicces volt, mert a kocsi nem akart újra elindulni! Annyira intelligensek már ezek az autók, hogy csúcs.

Mikor végre odaértünk a Hanna Haus-ba, az éttermében vacsoráztunk. Az apartman tulajdonosa, Arnold már tizeniksz éve van Sartin, bárt működtetek, azóta (2 éve) áttértek az étterem-panzióra. Egész jól megy :) Biftekit és gyrost ettünk, Borinak eléggé bejött :) A sült krumplit is csípi - naná, anyja lánya!
A szoba is rendben volt, bár elég kicsi és a fürdő érdekes - se zuhanytálca, se kád, csak alul a lefolyó a padlóban, mint egy strandon a tus :) Viszont erkély is tartozott hozzá, Bori imádta!

Banánt már egyedül eszem!

Ebéd után rögtön levágtattunk a strandra, irtó meleg volt a levegő és a víz is! A homokos parton várat építettünk és pancsiztunk - Borka első megjegyzése, mikor beletocsogott a vízbe: "Á, de bulis!!" :)

Elég nagy a homokozó :)

Pihi a napernyő alatt

Este boltba mentünk és a pékséget is meglátogattuk - szerintem a hét során úgy 10-20.000 Ft-ot biztos otthagytunk!

A városban sajna sok a magyar, ezért nem is igazán tűnik külföldnek! Még a pincérek közt is elég sok magyar akad...

Vacsira dinnyéztünk, ami elég gyenge volt ahhoz képes, hogy "görög"... Borkának is ízlett! Picit éretlennek találtam, mint másnap a barackot is. Ez hogy a csudába lehet?
Este 9-10 felé (mediterrán buli :)) aludt el Borka, egy szál aligban, olyan meleg volt, eléggé nehezen - még apa meséje után anya is énekelt egy sort... Éjjel 3 felé meg motorosok jöttek s bőgették a járgányokat, csodás volt...

Puszi,
Barbi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése