2014. június 26., csütörtök

Nyaralás Görögországban - 5. nap - A hercegnős matracozás napja

Hahó!

Ma reggeli után kb egész délelőtt a hercegnős matraccal játszott Borka, az idő is nagyon kedvező volt, vagi rém meleg :) (Ezt visszasírjuk az elmúlt napokban tapasztalható magyarországi időjárás után...)

Ebédre bolognai spagettit ettünk otthon, fincsi lett! Hami után nagyot aludtunk - kivéve Petit, aki elkezdte olvasni Jonas Jonasson: A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt c. könyvet és majd' megszakadt a röhögéstől egymagában az erkélyen!!
Uzsira dinnyéztünk, ami végre nagyon jó volt - a 3. helyen, ahol próbálkoztunk...(Ahhoz képest 5kg-os fél dinnyét ettünk meg itthon már Magyarországon, ami remek volt. Hozzáteszem, hogy az ürömi elágazásnál vettünk egy kis zöldségesnél egy felet, ami annyira rossz volt, hogy az első falatot rögtön kiköptem. Ilyen sem volt még velem, mióta élek!!!)

Na de visszatérve Görögországra, délután a tengerpart egy másik felére mentünk, ahol még kisebb szemcsés a homok, nagyon selymes volt és rém kellemes!

Ezen a lenti képen viszont még a "mi partunkon" látható Borka egy gyerkőccel - durva, hátulról szerintem tök ugyanúgy néz ki, mint Bori (aki a pólós, kalapos), pedig amúgy egy pár hónappal fiatalabb kisfiú volt. Sebaj, a lényeg, hogy ezen a vas napozóágyon cimboráltak egymással és Bori azt mondta a kisfiúnak: "Hogy vagy? Te kutyabetyár vagy!" :)) A szerb szülőpár persze nem értette, de a magyarok mellettünk halálra röhögték magukat!

"Te kutyabetyár!"

7 körül hazafelé indultunk, majd vacsizni és végre találtunk egy szuper éttermet!! Platania volt a neve (hátha valakinek később szüksége lenne rá :)) és annyira jó, hogy fincsi volt a kaja, mert már egészen lemondtunk róla, hogy igazán jót együnk Sartin. Előételnek vöröskaviár-krémet ettünk (vöröskaviár, krumplipüré, hagyma, olívaolaj, citromlé összeturmixolva) pirítóssal. Utána baconnel tekert csirkemellett ettünk grillezet zöldségekkel és tengeri sügért grillezve sült krumplival. Minden kifogástalan volt - és a kiszolgálás is! (magyar pincérek) Hazafelé egy citromfagyit is elnyaltunk és ígéretet kaptunk a csokis pite receptjére :)

Puszi,
Barbi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése